Navigera dig fram här   Tisdagen den 28:e september 2021
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15232  
  Antal nyheter: 5656  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 7544 st  
  Igår: 8926 st  
  Denna månad:
207422 st
 
  Föreg. månad:
233774 st
 
  Totalt: 77981807 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. scom851
2. donzparker25
3. sara19
4. millsjoan
5. crystalbr8wn
6. Micke61
7. Mtech94
8. YYJJJ
9. sunnne
10. AugustTrent
 
 
Här är du: I tidningen: 2021, nr 4
 
Välj nummer:

NR 4-2021

I senaste numret har vi laddat upp rejält med älgspecial. Vad finns det för älgvagnar och andra smarta saker runt jakten och fyrhjulingen. Det är en hel del kan vi säga. Sedan har vi tittat närmare på de olika typer transmissioner som finns där ute.
Missa inte heller nyheterna från Can-Ams 2022 modeller som släppts i staterna. Ok?!

Vi har också tittat i våra arkiv av testade fyrhjulingar och funnit intressanta uppgifter om hur bränsleförbrukningen och svängradien har ändrats genom tiderna.Arctic Cats nya Alterra 450 har vi testkört plus att vi har kollat in den Trefaldiga Dakarvinnare - Ignacio Casale.

Mer nytt:
Goupil - Nytt märke
Camp Gauto + ATV i skogen och på golfbanan och Sweden Offroad Tour (SOT).

[ REPORTAGE ]
[1] Can-Am 2022
Här hemma i Sverige får vi vänta ytterligare en tid på för att få detaljerna runt exakt vad och vilka modeller som hittar ut till handlarna här hemma, men i Staterna har nyheterna redan släppts! Som vanligt slår tillverkarna och i detta fall Can-Am på stora trumman. I vissa aspekter får vi ge dom rätt i att det är mycket nytt som kommer. Visco4Lok Visco 4Lok släpptes ifjol och nu kommer det på fler modeller. Den är en smart lösning som även möjliggör att du manuellt kan låsa diffen om så önskas.
[2] Älgjaktsspecial
I Sverige finns runt 300 000 registrerade jägare. 2016/17 betalade 284 413 jaktkort i Sverige varav 28 177 var utländska jägare. Det statliga jaktkortet kostar 400 kronor. Viltvårdsavgiften eller jaktkortet har funnits sedan 1938. Fyrhjulingen är numera en självklar del i jakten tack vare att den klarar av så många olika moment under och runt jakten. Siktröjning, utkörning av ved till passen, underhåll av pass, utkörning av saltstenar, annan viltvård, hämtning av fällt vilt, man kan även hämta någon som skadat sig på passet och övrig transport, bara för att nämna några saker. Mängden tillbehör som är inriktad för jakt är stor och ytterligare ett bevis på hur lämpad fyrhjulingen är för just detta. Här listar vi en rad smarta tillbehör som vi har valt ut. Det är så många saker som finns så att ta med allt skulle inte vara möjligt. Så håll tillgodo med ett urval.
[3] Vilka olika typer av transmissioner finns för en fyrhjuling?
Denna fråga kan man ställa sig och många kommer nog fram till det spontana svaret att det finns två olika typer av transmissioner.
[4] Bensinförbrukning och svängdiameter genom åren
På de efterföljande sidorna kommer ni kunna ta del av olika modeller vi testat genom åren. Det finns fler som vi har testat, men de vi sammanställt här är modeller där vi gjort tester gällande svängdiameter och bensinförbrukning. Man kan säga att mycket har hänt. Mer kommer i nästa nummer.
[5] RESMÅLET Camp Gauto
Precis vid porten till övre Laisdalen, vackert beläget där i princip civilisationen upphör och vildmarken tar vid, ligger den lilla fjällbyn Gautosjö. Mitt i denna idyll vid Gautosjöns strand, med mäktiga högresta fjäll i bakgrunden hittar vi Camp Gauto. Här erbjuder man allt från tältplatser och enklare camping, till välutrustade toppmoderna stugor och mysig restaurang med fullständiga rättigheter. Snöskoter har länge varit ett självklart inslag och numer finns även ATV på menyn.
[6] Sweden Offroad Tour
Södra delen av Sweden Offroad Tour innehåller ett par platser som inte tillåter ATV, vilket givetvis är tråkigt, men det tar man som ATV-förare igen med råge när vi kommer fram till dag tre i Vånga grusgrop.
[7] Sweden Offroad Tour
Södra delen av Sweden Offroad Tour innehåller ett par platser som inte tillåter ATV, vilket givetvis är tråkigt, men det tar man som ATV-förare igen med råge när vi kommer fram till dag tre i Vånga grusgrop.
[8] ATV i arbetet på golfbanan
Om man någonsin varit ute på en golfbana så inser man att den är riktigt maskinkrävande för att hålla i gott skick. Det behövs flera olika typer av klippare som skall klara av allt från greener till breda fairways som klipps flera gånger i veckan.
[ TESTER ]
[9] TEST Arctic Cat Alterra 450
Äntligen får vi se Arctic Cat i Sverige igen! En tillverkare som varit borta med leveranser till Sverige under ett par år då man tvingats fokusera på den amerikanska marknaden. Nu får vi äntligen se deras Alterra 450 som är traktorregistrerad. En modell som kan ses som lite mindre i formatet men väldigt arbetspotent trots det.
[ RACING ]
[10] ATV-QUAD Profilen
Hos chilenaren Ignacio Casale hittar vi en av de absolut bästa quadförarna i världen. Det som gör honom så speciell är inte bara hans kunskaper på quaden, utan det faktum att har klarat av Dakar Rallyt i tre kategorier: Lastbil, motorcykel och quad. Tre gånger har han vunnit guldet i quadklassen!
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se