Navigera dig fram här   Söndagen den 25:e juli 2021
Skoter
Racing
ATV
  Startsida  
  I tidningen ATV  
  ATV tester  
  Quad racing  
  ATV nyhetsarkiv  
  Prenumeration ATV  
  Tidigare nummer ATV  
  Forum - ATV & Quad's  
  Årets ATV  
  Medlem  
   
Användarnamn

Lösenord

Logga in automatiskt

» Bli medlem
» Glömt lösenord?
» Om kakor...
 
  Medlemmar: 15219  
  Antal nyheter: 5645  
  Meddelanden: 68506  
  Sidvisningar:  
  Idag: 5676 st  
  Igår: 6715 st  
  Denna månad:
185449 st
 
  Föreg. månad:
195781 st
 
  Totalt: 77497544 st  
  Senaste 10 inloggade:  
  1. sunnne
2. AugustTrent
3. BryceAdalynn
4. marksglen
5. ErikBuff
6. RHG
7. tot3ntanZz
8. bredmyra
9. vladimirdriton
10. Lischke
 
 
Här är du: I tidningen: 2021, nr 3
 
Välj nummer:

NR 3-2021

Sommarnumret med stor tillbehörsspecial.
-HARVAR-SLADDAR-LASTVAGNAR m.m. Sedan har vi rett ut vad gäller med motorsågen egentligen. Körkortsmässigt?
Två populära maskiner har testats: CF Moto ZForce 1000 Sport och Polaris Sportsman 570 EPS Hunter Edition.

Nyheter 2021: Ny Spyder från Can-Am!
Mer skoj som Profilen som vunnit Dakar och
Retro: Den första Grizzlyn 1998. Nyheter på laddsidan och Yamaha vann Baja i Kazakstan
ATV i skogen & arbetet plus Fortsatt bra försjäljning! Bara för att nämna några av våra artiklar! Häng med!
[ REPORTAGE ]
[1] Can-Am 2021 Ny uppdaterad Spyder
Can-Ams flaggskepp Spyder har fått en uppdatering. Förutom en ny och mer uppstudsig design har mycket energi lagts på ergonomi och bekvämlighet. Utöver det har extra omsorg lagts på att göra finishen än bättre med en fin ytbehandling och detaljer som verkligen ser fina ut. Detta är en praktisk vägmaskin för de som inte vill eller kan ta mc-kort. Gott om plats för två personer och ombonat och trevligt bakom den vindskyddade förarplatsen. Nytt för i år är också extra långa passagerarfotstöd, sänkt tyngdpunkt, mer sittutrymme, mjuka och uppvärmda säten för både förare och passagerare, samt uppdaterad fjädring. Den helt nya digitala displayen ser mycket fin ut. Till i år kan man också ansluta sig helt smidigt via BRP Connect som ger ett urval av fordonsoptimerade smartphone-appar. Känn var du är på väg med de senaste navigeringsapparna, lyssna på dina favoritlåtar och håll koll på vädret. Det går också att dela sina resor smidigt via vissa appar. Förvaringen har även den uppdaterats med hela 177 liters utrymme. BRP koncernens LinQ system har nya tillbehör som är gjorda för denna Spyder, som till exempel en LinQ-kompatibel (60 l) toppbox bak (passar 2 hjälmar sida vid sida). Varenda detalj på helt nya Can-Am Spyder RT genomsyras av finess, i allt från den unika strukturen och ytbehandlingen till de förstklassiga LED-strålkastarna och den moderna instrumenteringen med fullfärgs LCD-display.
[2] Tillbehörsspecial
Vår- och försommarruschen för skogs- och jordbruk är överstökad. Många har nog investerat i olika hjälpmedel för det småskaliga skogs- och jordbruket. Tillbehörsmarknaden för ATV fordon tilltar dock kraftfullt år efter år och det kommer hela tiden nya, innovativa tillbehör som tillverkas världen över och anpassas till ATV och UTV. Det betyder att ATV:n används till allt fler olika arbetsmoment och man upptäcker att ATV:n är ett smidigt arbetsredskap som många gånger passar bättre än de stora fordonen vid mindre jobb. Vi har varit ute på spaning och både hittat några nya intressanta saker, samt har en del tips på bra och användbara tillbehör som funnits ett tag på marknaden.
[3] STATISTIK Bra försäljning
Två viktiga säljperioder för ATV och UTV har passerat, så när som på en månad. Det är januari till mars, med alla skog- och markägare samt företagare som gjort sina inköp för att möta vårsäsongen vad gäller arbete. Därefter kommer vårbestyren hemma på gården inför sommaren som också bidragit till intresse att köpa nya maskiner. Totalt är vi uppe i strax över 5 100 nysålda maskiner. Det är en ganska jämn månadsförsäljning på dryga 1 000 maskiner per månad. CF Moto avviker från mängden genom att vara uppe i nästan 300 sålda maskiner i snitt varje månad. Alldeles tätt bakom har vi så Polaris följt av Can-Ams produkter. Det intressanta är att när vi summerar ihop de 6 största märkena har vi en restpost ”övriga” märken och modeller på dryga 26 % av totala försäljningen. Det betyder att det finns ett flertal märken som inte når upp till stora enskilda försäljningsvolymer, men sammantaget har de en god marknadsandel.
[4] Profilen Casey Currie
2020 blev Casey Currie första amerikan att vinna Dakar på fyra hjul. Casey växte upp i en motorsport familj som har varit i branschen i över femtio år. Platsen där han växte upp var i Anaheimområdet i Kalifornien, USA. Startade tidigt Redan som femåring tävlade han med små motorcrossar och som 16-åring började han tävla med pick-ups. Rejält modifierade sådana. Hans framgångar kom snabbt på många olika områden som pick-ups, motorcyklar och buggys. Baja-tävlingarna var han ständigt med på i olika klasser och segrarna kom allt oftare. Han hann även med att köra lite SuperMoto där emellan, med mycket goda resultat redan under hans första år. Men hans hunger efter fart slutade inte där utan han började köra kortbaneracing för Nissan i deras off-roadsatsning. Talangen visade sig även där och allt fler fick upp ögonen för denna unga talang.
[5] Intressanta prylar!
Här väljer redaktionen saker som vi inte kan sluta vilja ha. Nyheter och lite mindre nya men heta saker för mer eller mindre kalla dagar helt enkelt. Allt från fyrhjulingar och annat som kanske bara är fina.
[6] UTV som asfaltsklisterläggare
Runt om i landet har sommarens aktiviteter dragit igång. Då menar jag inte planeringen av sommaren, eller krattning av gräsmattor, utan snarare all asfaltering som går av stapeln och som är ett lika säkert vårtecken som att tranorna kommer flygande.
[ TESTER ]
[7] TEST CF Moto ZForce 1000 Sport
Nu kommer ZForce med en 1000 kubikare som är rejält uppdaterad i sin helhet. Riktigt snygga och väldesignade former, samt att man behållit en lastyta bak för den som vill ta med sig utrustning. Just lastytan bryter lite av trenden för denna typ av fordon då många klassar den som enbart ett sportigt rekreationsfordon. Design till nästa nivå Det är roligt att se att design har blivit populärt nuförtiden. Även på denna nya ZForce har man lagt ned mycket kärlek kring utseendet så den skall se fräsch och frän ut, vilket passar den här typen av sportmodell. Det är stor skillnad på denna ZForce jämfört med dess föregångare. Lång, låg och bred för att skapa så låg tyngdpunkt och så bra köregenskaper som möjligt när man vill köra lite aggressivare. Detaljer, som kanterna kring lyset, den smäckra dörren, insuget bak till motorn och luftningen till CVTn som ser ut som granatkastarrör, sticker ut. Andra detaljer som framträder är den bättre och robustare konstruktionen. Det blir inte sämre när man öppnar dörren, som för övrigt öppnas framtill, och sätter sig i förarsätet. Här hittar man först regleringen av förarstolen som enkelt görs i längsled som på en bil. Den går enkelt och smidigt att justera så man får en skön körställning. Läs mer i tidningen
[8] TEST Polaris Sportsman 570 EPS Hunter Edition
I Sportsman 570 serien har Polaris varit snillrika och tillverkat, samt marknadsfört, flertalet olika varianter av denna modell. Just Hunter Edition har vi valt att kika närmare på då det kan vara dags att redan nu se över fordonsflottan inför höstens älgjakt. Vad kan då inte passa bättre än en ändamålsenlig modell både till utseende och funktion. Extra utrustning framtagen för jakt Det är nog många jägare som har gått och funderat på att äga en kamouflagefärgad fyrhjuling. När man fäster blicken på den för första gången så utsöndrar den ett visst köpbegär, för den ser riktigt fräck ut. Grunden är en Sportsman 570 EPS modell som man har anpassat för att bli mer jaktinspirerad genom att montera utrustning på den som skall passa för den som jagar. Förutom den kamouflagefärgade plasten har man monterat hand- och tumvärmare på den. Värmen från dessa kommer både snabbt och med kraft så man slipper garanterat att frysa under kallare dagar.
[ RACING ]
[9] Seger för Yamaha i Baja serien
Yamaha tog hem första platserna i både Quad och motorcykelklassen i den senaste omgången av Baja Rally serien. Tävlingen gick av stapeln vid stränderna till det Kaspiska havet, nära staden Aktau i Kazakstan. Denna snabba terräng passade många av de tävlade väldigt bra. De flesta hade senast kört i Dakar rallyt.
 
 
Besöksadress: Gräddvägen 7, Umeå | Adress: Gräddävgen 7, 906 20 Umeå | E-post: info@skoter.se | Telefon: 090-149370 | Shop: shop.atv-quad.se